Škola kuvanja u Toskani, srcu italijanske tradicije!

Scuola di cucina otvorena je 1951. godine u okviru škole Scuola Radio Elettra. Nalazi se u gradu Sansepolcro, u Toskani, srcu Italije i centru njene kulinarske tradicije. Škola nudi stručne kurseve kulinarstva koje danas predstavlja jednu od najatraktivnijih profesija. Kursevi su izuzetno praktični i za kratko vreme pružaju sva neophodna znanja kako bi polaznici odmah počeli da se bave ovom profesijom.

Nastavni program nudi HACCP certifikat, kvalifikovane predavače koji imaju bogato iskustvo, intenzivnu nastavu i visok nivo stručnosti, kao i mogućnost prakse, što skupa omogućava polaznicima da steknu sve neophodne veštine kako bi se mogli baviti ovom profesijom.

Kurs i smeštaj

U Sansepolcro možete stići avionom koji sleće na lokalni međunarodni aerodrom u Peruđi ili na aerodrom Fjumićino u Rimu, nakon čega možete vozom stići do odredišta.

Smeštaj nije uključen u cenu, a obuhvata sobe ili stanove koje polaznici međusobno dele, ali svakako škola je tu za pomoć oko pronalaska. Pored toga, smeštaj se može naći u blizini same škole, u obližnjim smeštajnim objektima ili u privatnim stanovima.

Programi

Trajanje programa i školarina

  • Chef: 2 meseca teorijske i praktične nastave i 2 meseca prakse: 11.000 eura.
  • Pizza Chef & Baker, Pastry Chef, Ice cream maker: 6.000 euraU cenu je uključena uniforma, teorijska i praktična nastava, nastavni materijal i sva oprema.

Uslovi za upis

  • Diploma srednje škole ili fakulteta
  • Odgovarajući nivo engleskog ili italijanskog jezikadennis-klein-129931-unsplash

 Gde na leto?

Scuola di cucina svake godine organizuje letnji kurs u trajanju od 4 nedelje tokom kojeg se kombinuju nastava, praksa i zabava.

Program je podeljen na teorijski deo (12 časova) i praktičnu nastavu (45 časova)
Cena za 4 nedelje: 2.690 eura
Broj polaznika se kreće od najmanje 10 do najviše 12

Cene i ponude smeštaja za 4 nedelje:
Jednokrevetna soba (pun pansion): 1.350 eura
Dvokrevetna soba (pun pansion): 1.200 eura

 

Za više informacija o školi,  slobodno popunite upit. Potrudićemo se da odgovorimo u najkraćem roku.