U ovom tekstu  ćemo se potruditi da vam na što bolji način predstavimo sve mogućnosti letnjih škola za najmlađe. Kada se raspust oduži, 2 nedelje letnjeg kursa su prilika da baš taj raspust ostane upamćen kao – najbolji do sada!

Šta su letnji kursevi i kome su namenjeni?

Sve škole jezika poseduju poseban program za leto, namenjen najmlađima. Đaci često nisu u mogućnosti da izostaju iz škole tokom školske godine, pa sva putovanja i usavršavanja je najbolje ostaviti za leto. Ali opet, ko želi da uči leti?
Zbog toga, škole kreiraju programe učenja jezika, ali sa osvrtom na ekskurzije i aktivnosti kroz radionice i sport. Tu su neizostavni časovi jezika, na kojima je prisustvo obavezno.
Programi su raznovrsni i podeljeni u nekoliko grupa, čak i za polaznike od 5 godina!

Kako je organizovan letnji kurs?

Svi letnji kursevi manje – više funkcionišu po istom principu. Uzrast polaznika je od 5 do 17 godina. Ono što je potrebno znati pre polaska:

  • Grupe su potpuno pod kontrolom nekoliko supervizora koji paze na grupu i pružaju pomoć učenicima
  • Grupe su manje, upravo zbog nadgledanja učenika
  • Minimalno trajanje kursa je 1 nedelja
  • Smeštaj i hrana (pun pansion) su obezbeđeni
  • Cena kampa obuhvata kurs, smeštaj, 3 obroka, obilaske, vikend ekskurzije i sportske aktivnosti. Takođe, uračunat je i  materijal za učenje, osiguranje i u većini slučajeva doček na aerodromu i ispraćaj nazad.
  • Smeštaj je obično u studentskim kampusima ili u porodicama. Kada su letnji kampovi u pitanju, retko kada su sobe dvokrevetne. Obično su u pitanju trokrevetne ili četverokrevetne sobe, zbog lakše organizacije grupe. Za dvokrevetne sobe važi posebna doplata.

Pre podne je vreme za časove, posle čega sledi ručak i kratka pauza. Ostatak dana rezervisan je prvo za radionice i edukacije putem kojih đaci vežbaju jezik, upoznavaju se međusobno, i time uče i o kulturi drugih, jer su polaznici iz celog sveta. Veče je rezervisano za tematske događaje, bioskope i utakmice. Vikendima se časovi ne održavaju, pa se to vreme iskoristi na ekskurzije.

Specijalna ponuda za polaznike francuskog jezika! U cenu kursa uključena je poseta Diznilendu!

Škole jezika koje preporučujemo

U nastavku teksta predstavićmo najpoznatije letnje kurseve i škole koje ih kreiraju. Sve cene su okvirne sa malim odstupanjima.

Engleski jezik:

 Ponuda za engleski je velika, ali 2 destinacije koje će sigurno zainteresovati roditelje i đake su Malta i London.

ClubClass Malta je škola smeštena je u oblasti Swieqi i prednost ponude je što je i škola i smeštaj pod jednim krovom.
Cena dvonedeljnog Summer Course programa je 1350 evra. Više o partnerskoj školi možete pogledati ovde.

St. George škola jezika je svoje kurseve podelila u 2 grupe zbog velike razlike u godinama i drugačijim potrebama. Grupe su od 8 – 10 godina i od 11 – 15 godina.
Prva grupa fokusirana je na projekte po jednoj nedelji, učenje jezika kroz aktivnosti, igru, jer su dosta mlađi i teže je održati pažnju samo klasičnim časovima.
Starija grupa je fokusirana na dnevne prezentacije da bi istakli govor, bogatiji rečnik i slobodu da razgovaraju na engleskom jeziku. Fokus je na manjim projektima i usmenim prezentacijama putem kojih se oslobađaju i ovladavaju javnim nastupom. Tu su i klasični časovi jezika.
Cena dvonedeljnog kursa je 2700 evra. Više o školi možete videti ovde.

ALPADIA je veoma ozbiljno kreirala ponudu za najmlađe. Ponuda je rasprostranjena u nekoliko zemalja, pa su stoga lokacije sledeće:
Velika Britanija: London , Portsmouth , Keele –  1700 evra
Nemačka: Berlin – Werbellinsee , Frankfurt – Lahntal  –  1430 evra
Švajcarska: Engelberg , Leysin (samo od 8 do 14 godina) , Ascona  –  2800 evra

Nemački jezik:

ActiLingua Beč – broj jedan privatna škola u Beču! U ponudi su standardni i intenzivni letnji kursevi. Posebna doplata za prevoz i doček.
Cena dvonedeljnog kursa već od 1570 evra!  Više o školi možete videti ovde.

ALPADIA:
Nemačka: Berlin – Werbellinsee , Berlin – Wannsee , Frankfurt – Lahntal , Freiburg , – 1450 evra
Švajcarska: 
Engelberg – 2800 evra

DID škola jezika – ponuda je ista kao i za sve prethodne škole. Lokacije: Minhen , Nuremberg
Posebna doplata za transfer od aerodroma i nazad.
Za dve nedelje kursa, cena je 1800 evra. Više o školi možete videti ovde.

Italijanski jezik:

Accademia Italiana Salerno u saradnji sa školom Leonardo da Vinci kreirala je ponudu za letnju školu u mestu Ascea Marina. Manje mesto na moru, u sastavu Cilento nacionalnog parka koji spada u svetsku baštinu pod zaštitom UNESCA. Kurs je pogodan jer postoji opcija za Family program u kojem mogu da učestvuju i roditelji i deca. Celu ponudu letnjeg kampa škole pogledajte ovde.
Kamp traje 2 nedelje i postoje 2 datuma polaska u 2018. godini: 2 – 14. jul i 16 – 28. jul.
U oba termina cena kampa je ista – 1500 evra.

Francuski jezik:

Za francuski jezik na raspolaganju je već pomenuta škola ALPADIA.
Švajcarska: Leysin (kursevi odvojeni za mlađe i starije polaznike) i Monterux – Riviera. Okvirna cena za 2 nedelje – 2800 evra.
Francuska: Pariz – namenjen polaznicima od 13 do 17 godina. U cenu uračunat obilazak Diznilenda, Versaja, Pariza i još mnogo lokacija. Cena za 2 nedelje kursa 1700 evra.
Biarritz –  1560 evra, dve nedelje.

 Španski jezik

Za španski jezik je zadužena naša partnerska škola Enforex. Kursevi su podeljeni u zavisnosti od godina polaznika, pa tako imamo:

Kurs 5 – 13 godina – u Marbelli – kampusu ,,Elvira”. Kampus je smešten 19 km od centra Marbelje i prostire se na 30 000 m2. Ova opcija se pokazala kao najbezbednija za juniore. Pošto su u pitanju jako mladi polaznici na snazi je još veća kontrola od strane supervizora.
Kurs 5 – 17 godinaBarselonaMadrid , Salamanca
Kurs 13 – 17 godinaMalaga kampus , Marbella , Valencia – pošto su u pitanju stariji polaznici, sve lokacije su na obalama. U zavisnosti od rasporeda škole, studenti zajedno sa supervizorima neke aktivnosti održavaju i na plažama.
Posebna doplata za prevoz i doček na aerodromu.
Okvirna cena za 2 nedelje je između 1250 i 1600 evra. Više o školi i cenama pogledajte ovde.

Za sve informacije oko tačnih datuma i dodatnih aktivnosti, kao i registracije na kurs možete popuniti upit ispod ili nas pozvati na broj 0615544199